Remedii

Cel mai simplu mod prin care scapi de răceală și gripă – Rețeta unui chirurg

Durerea în gât, nasul înfundat și durerea de cap provoacă mult disconfort. Știm din copilărie că gargara cu apă (călduță) sărată poate ameliora simptomele răcelii și tusei. Surprinzător este faptul că acest remediu chiar oferă rezultate pozitive.

Gargara cu apă și sare este un remediu natural și testat în timp pentru tratarea durerii de gât. Acesta funcționează asupra procesului de osmoză în care lichidul se deplasează de la forma concentrată la forma diluată a soluției.

Această metodă permite ca apa caldă să elimine fluidele din țesuturile infectate din zona gâtului, ameliorând astfel durerea de gât.

Iată cum poți prepara și folosi acest remediu natural:

Adaugă o jumătate de linguriță de sare de masă sau sare de mare la o ceașcă de apă caldă (nu fierbinte) și amestecă cu o lingură până se dizolvă complet. Ia o cantitate mai mare de apă sărată și ține-o în gură.

Lasă capul pe spate și privește în sus, fă gargară aproximativ 30 de secunde și scuipă. Repetă acest proces până termini apa din cană. Dacă durerea este intensă, repetă remediul natural la fiecare 4 ore.

Avantajele gargarei cu apă sărată:

Gargara și clătirea gurii cu apă sărată oferă o serie de beneficii pentru sănătate – are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și este remediul recomandat pentru majoritatea afecțiunilor orale.

Menține pH-ul natural

Apa cu sare neutralizează acizii din gât produși de bacteriile invadatoare și menține un echilibru al pH-ului. Un echilibru normal de pH ajută bacteriile naturale din gât și gură să se dezvolte și le împiedică pe cele dăunătoare să se acumuleze și să provoace infecții.

Îndepărtează mucusul și ameliorează congestia nazală

Apa sărată subțiază și elimină mucusul acumulat în tractul respirator și cavitatea nazală. În plus, reduce inflamația și ameliorează durerea din gât, eliminând bacteriile care provoacă aceste simptome.

Tratează tusea uscată

Gargara cu apă sărată funcționează la fel de bine în tratarea tusei uscate, deoarece provoacă o umiditate. În plus, are proprietăți antitusive care combat simptomele tusei uscate.

Previne infecțiile superioare ale tractului respirator

Conform unui studiu realizat în Japonia, gargara cu apă (caldă) sărată de trei ori pe zi este o modalitate ușoară și eficientă de reducere a riscului de infectare a tractului respirator superior cu un procent de 40%.