Rețete

Chec zebră de post – Se prepară rapid și este foarte gustos

Iată o reţetă simplă, delicioasă, pe care o poţi încerca oricând. Are un gust minunat şi arată foarte bine!

Ingrediente:

  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 2 linguri dulceata (capsuni)
  • 200 ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 3 linguri nuca de cocos

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron se pun zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.
  2. Compozitia rezultata se imparte in doua. Astfel, intr-una se pune cacao si dulceata, in cealalta nuca de cocos amestecandu-se fiecare pana se omogenizeaza.
  3. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pun, in mijlocul tavii, 2 linguri compozitie maro, 2 linguri compozitie alba, apoi iar 2 linguri compozitie maro si tot asa pana la final.
  4. Se coace la foc mediu cca 50 min facandu-i testul cu scobitoarea.

Pofta buna!