Rețete

Dacă ți-a rămas o cană de iaurt, prepară această prăjitură delicioasă cu mere

Ingrediente:

  • 1 cană iaurt (250 ml)
  • 150-200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • 1,5-2 căni făină
  • jum. de linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2-3 mere

Mod de preparare:

  1. Mixați ouăle cu zahăr.
  2. Adăugaţi iaurtul şi bicarbonatul de sodiu. Amestecați.
  3. Topiţi untul şi adăugaţi-l în bolul cu ingrediente. Din nou amestecaţi.
  4. Spălaţi merele, înlăturaţi mijlocul cu seminţe şi tăiaţi-le cubuleţe.
  5. Adăugaţi merele în aluat. Apoi adăugați făina, atât cât să obțineți un aluat de consistenţa smântânei.
  6. Turnaţi aluatul în forma unsă cu unt şi daţi-o la cuptor.
  7. Coaceţi prăjitura în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 grade Celsius, timp de 40 de minute.
  8. Faceți testul scobitorii, bețișorul trebuie să iasă uscat.
  9. Lăsaţi prăjitura să se răcească, apoi porționați-o şi savurați cu plăcere!