Remedii

Lămâia și bicarbonatul de sodiu salvează mii de vieți anual

Poate aţi auzit deja de reţeta cu suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu. Merită sau nu să încercaţi acest remediu? Vă explicăm în cele ce urmează cum se poate realiza acest preparat simplu şi care sunt beneficiile sucului de lămâie cu bicarbonat de sodiu.

Sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu stârneşte curiozitatea tot mai multor persoane în ultimul timp, dar şi controverse legate mai ales de ideea că acest remediu poate oferi protecţie contra cancerului. Specialiştii spun însă că trebuie să privim această informaţie cu multă prudenţă.

Există numeroase alimente etichetate drept anticancerigene, care nu sunt altceva decât elemente naturale cu proprietăţi antioxidante şi alcalinizante. Dar mâncând aceste alimente nu ne garantează 100% că nu vom suferi de această boală şi cu atât mai puţin că ne putem vindeca de cancer.

Trebuie să ştim că sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu, la fel ca alte fructe sau legume proaspete precum roşiile, căpşunii, piersicile sau strugurii ne furnizează vitamine, minerale şi enzime benefice care ne ajută să prevenim bolile într-un anumit procent.

Suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu: alcalinizant

Amestecul de suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu deţine puternice proprietăţi alcalinizante, adică ne ajută, de exemplu, să combatem acidoza care se produse atunci când rinichii nu elimină suficient acidul din corp sau când organismul produce prea mult acid.

Sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu este aşadar un excelent remediu care uşurează funcţia rinichilor şi îi menţine sănătoşi. În plus, el contribuie la purificarea organismului şi la arderea grăsimilor.

Suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu: digestiv

Cunoaştem bine multiplele beneficii ale lămâilor pentru facilitarea digestiei. Dacă adăugăm în suc de lămâie puţin bicarbonat de sodiu, obţinem un preparat ideal pentru a ajuta sistemul digestiv să funcţioneze mai bine. Este un remediu care combate atât aciditatea gastrică, precum şi balonarea.

Un alt beneficiu asupra digestiei este acela de a preveni refluxul gastro-esofagian. Bicarbonatul de sodiu scade nivelul acidului clorhidric, oferind calmarea rapidă şi eficientă a arsurilor şi disconfortului.

Suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu: detoxifiant

Să începem ziua cu suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu poate fi o măsură foarte bună care ne permite detoxifierea ficatului, ne furnizează doza necesară de vitamina C, potasiu şi antioxidanţi pentru întreaga zi. Pe de altă parte, sucul de lămâie cu bicarbonat de sodiu este un bun reglator al organismului.

Ce înseamnă asta? Ne ajută la reglarea nivelului grăsimilor din sânge(colesterol, trigliceride) şi al zahărului din sânge( glicemie). Suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu: cum se prepară? Este foarte simplu de preparat: într-un pahar cu apă plată (călduţă sau la temperatura camerei) se dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi sucul de la o jumătate de lămâie.

Amestecaţi şi consumaţi băutura dimineaţa, pe stomacul gol. Atenţie! Este foarte important să nu consumaţi acest remediu cu stomacul plin. Cura cu suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu se ţine două săptămâni, după care se face pauză două săptămâni.

Consumul în exces de bicarbonat de sodiu duce la alcaloză. De aceea, este esenţial să se facă o pauză de două săptămâni între cure. Nu uitaţi că acest remediu este contraindicat persoanelor cu gastrită. Şi cei care suferă de hipertensiune arterială sau alte probleme cardiace trebuie să fie prudenţi, din cauza aportului crescut de sodiu.