Remedii

Morcov + Măr + Sfeclă roșie – Întinerește ficatul, îl purifică și curăță de toate toxinele acumulate

Ficatul- Din pacate, acest minunat purificator al organismului oboseste uneori, din cauza stilului nostru de viata alert, iar incet-incet poate ajunge la colaps.

Din acest motiv, este important ca, ocazional, sa ne ajutam organismul sa se odihneasca, sa se purifice si sa se regenereze. Altfel, din cauza slabei functionalitati a ficatului pot aparea probleme de sanatate grave:

  • Ficat gras;
  • Hepatita;
  • Ciroza;
  • Boli ale tesutului ficatului;
  • Sindromul Wilson;
  • Galactozemie;
  • Cancer;
  • Deficienta de alfa-1 antitripsina.

Boala ficatului este un termen utilizat pentru a descrie orice potentiala problema a ficatului atunci cand acesta inceteaza sa mai functioneze corespunzator. In general, ar trebui ca ficatul sa fie afectat in proportie de 75% pentru a inceta sa mai functioneze.

Exista cativa factori care cauzeaza boala ficatului:

  • Infectii virale hepatice;
  • Boala ficatului gras non-alcoolic (ficat gras);
  • Anomalii ereditare sau congenitale ale ficatului;
  • Impactul toxic al medicamentelor, inclusiv remedii naturiste.

Simptomele bolii ficatului sunt:

  • Dureri abdominale;
  • Balonare;
  • Voma cu sange;
  • Greata;
  • Pierderea apetitului;
  • Pierdere in greutate;
  • Voma;
  • Anemie;
  • Febra;
  • Schimbari ale starii de spirit (confuzie, somnolenta, etc.);
  • Icter;
  • Stare de rau general;
  • Urina inchisa la culoare;
  • Diaree.

Cum ne detoxifiem ficatul?

In afara de a avea grija la dieta si evitarea consumului de alcool, mancaruri grase si bauturi carbogazoase, pregateste acest suc de detoxifiere care s-a dovedit a fi foarte eficient:

Ingrediente:

  • un mar
  • un morcov (sau doi mai mici)
  • o bucata medie de sfecla
  • 1 pahar cu apa

Instructiuni:

Pune ingredientele intr-un storcator de fructe sau intr-un blender si amesteca-le pana la omogenizare. Daca nu adaugi apa, poti sa mamanci amestecul ca pe un terci, iar daca adaugi il vei putea consuma ca si suc.

Bea-l pe stomacul gol, luand cateva sorbituri, dupa ce ai baut o lingura de ulei de masline impreuna cu sucul a unei jumatati de lamaie.