Cand spun negresa, imi ploua in gura cum se zice la noi, romanii, pentru ca tare buna este aceasta inventie americana (brownie), dar imbunatatita de romani.
Ingrediente:
- 1 si 1/2 cana apa
- 1 si 1/2 cana zahar
- 5 linguri ulei
- 3 cani faina
- 1 praf de copt
- 5 linguri cacao
- un varf cutit sare
- miez de nuca taiat
- 3-4 linguri gem de visine.
Mod de preparare:
- Se amesteca apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga uleiul, iar la final faina amestecata cu praful de copt, cacaua si sarea.
- Se omogenizeaza, dupa care se pune gemul si nuca.
- Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea).
- Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar, se portioneaza si se serveste.