Remedii

Pielea gâtului – 7 sfaturi pentru un aspect tânăr și strălucitor

Unul dintre primele semne de imbatranire este “atarnarea” pielii de pe gat. Problema este ca muschii gatului nu sunt atasati de oase sau ligamente care sa ii stabilizeze asa incat incep sa se lase in timp. De aceea pielea gatului ii pierde stabilitatea si elasticitatea, si incepe sa atarne dupa un timp.

Majoritatea atentiei vis-a-vis de piele este orientata strict pe fata, si gatul este adeseori ignorant. De fapt, majoritatea femeilor opteaza pentru tratamente cosmetice sau produse care adeseori nu dau rezultate, desi exista alternative naturale.

MASURI DE PROTECTIE

1. Mai multa vitamina C: vitamina C este unul dintre cei mai buni antioxidanti naturali. O puteti obtine din mancare, sau din suplimente. Cercetarile arata ca da rezultate mai bune daca se foloseste si o crema hidratanta cu un factor de protectie oarecare. Exista, de asemenea, si ser cu acid L-ascorbic, pentru absorbtie rapida in piele.

2. Evitati expunerea la soare: dupa cum stim cu totii, razele ultraviolete pot leza pielea de pe gat, alaturi de pielea de pe oricare parte a corpului expusa la soare. Cel mai bine folosim o crema de protectie cu SPF 30, zinc si titan, care inhiba radiatiile UVA si UVB.

3. Sportul regulat: Un studiu arata ca oamenii care fac sport de 2x pe saptamana au pielea mai supla si mai elastica. Sportul de asemenea creste oxigenarea muschilor, ceea ce ajuta la aspectul general.

4. Suplimente de colagen: colagenul face parte din tesutul conjunctiv, care asigura fermitatea, si supletea pielii. Astfel, este recomandat un supliment de calitate.

ALTE MASURI IMPORTANTE PENTRU O PIELEA CAT MAI SANATOASA

1. Renunţaţi la ţigări!

Fumatul grăbeşte apariţia ridurilor, provoacă decoloraţii ale pielii, îngălbenirea degetelor, a dinţilor, conferă un aspect tern, uscat, atât pielii, cât şi podoabei capilare. În plus, cu timpul creşte riscul de cancer.

2. Hidrataţi-vă!

Dacă pielea este hidratată aşa cum trebuie, ridurile se formează mai greu, cât despre crăpături sau zone descuamate nici nu mai poate fi vorba. Prin urmare, beţi suficientă apă zilnic, limitaţi băile şi duşurile mai lungi de 10 minute şi folosiţia apă călâie în locul celei fierbinţi. Apa fierbinte înlătură uleiurile naturale de la suprafaţa pielii, lăsând-o uscată şi vulnerabilă.

3. Hrăniţi pielea!

Folosiţi numai săpunuri şi geluri de duş delicate, de preferat fără parfum şi alte substanţe agresive. Acestea nu atacă stratul de protecţie al pielii, ţesuturile fiind în permanenţă corect hidratate. După baie sau duş ştergeţi-vă pielea uşor, cu un prosop moale, iar apoi profitaţi de faptul că porii sunt încă deschişi şi aplicaţi o cremă hrănitoare.