Rețete

Prăjitura Lulu – Prăjitura căreia nu îi rezistă niciun musafir

Ingrediente blat:

  • 100 ml ulei
  • 250 g zahăr
  • 70 g griș
  • 120 g făină
  • 150 ml lapte
  • sare
  • 55 g cacao
  • 8 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat.

Ingrediente crema de mascarpone și caramel:

  • 400 g crema caramel
  • 250 ml smântână
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 250 g brânză mascarpone.

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol separat, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul vanilat, 1/2 zahăr, uleiul, untul topit și amestecăm totul foarte bine.

2. Adăugăm făina cernută, praful de copt, pudra de cacao, grișul, laptele și amestecăm foarte bine.

4. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 12 minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

5. Într-un bol, amestecăm brânza mascarpone cu cream caramel. Adăugăm smântâna bătută frișcă, esența de vanilie și amestecăm foarte bine.

6. Tăiem cele 2 blaturi în 2 foie egale. Le tapetăm cu crema pregătită anterior și formăm tortul. La final, decorăm cu fulgi de ciocolată și miez de nucă. Punem prăjitura la frigider peste noapte.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!