Toți cei care au încercat acest remediu sunt de acord că bunicii noștri au avut dreptate și că acest remediu are o putere de vindecare excelentă. Se prepară și se consumă foarte ușor!
Reteta 1
Ingrediente:
- 2 lămâi medii
- 500g de ceapă roșie
- 500g de zahăr brun
- 1,5l apă
- 200ml de miere naturală
Pregătire:
- Luați o cratiță, încălziți zahărul brun la foc mediu, amestecând continuu, până se rumenește. Apoi adăugați ceapa tocată, încălziți câteva minute și adăugați apă.
- Se fierbe amestecul la foc mediu până când apa se reduce la o treime.
- Se lasă la răcit.
- Adăugați miere și suc de lămâie în amestec și amestecați bine. Lăsați lichidul să stea peste noapte.
- Se strecoară și se toarnă într-o sticlă sau borcan de sticlă dimineața.
Utilizare:
- Se recomandă consumul unei linguri înainte de fiecare masă.
Reteta 2
Ingrediente:
- 0,5kg de ceapă mov;
- 0,5kg zahăr;
- 2 lămâi medii;
- 1,5l de apă filtrată;
- 7 linguri de miere naturală
Pregatire:
- Topiți zahărul într-o cratiță, amestecând pentru a preveni arderea (puteți adăuga 1/2 suc de lămâie imediat).
- Ceapa se toacă mărunt și se adaugă la zahăr, se prăjește puțin și apoi se adaugă apa.
- Se fierbe până se evaporă 1/3 din apă.
- Lasă, lasă-l să se răcească.
- Apoi adăugați miere, suc de lămâie și amestecați bine.
- Lăsați amestecul peste noapte.
- Se strecoară și se toarnă lichidul într-un recipient de sticlă.
Mod de utilizare:
- 1 lingură înainte de fiecare masă.
Se consuma până la recuperarea completă!